Cenové systémy a cenotvorba vzhľadom na geografický rozsah trhu - Kufelová, Iveta, 1970-
Dominantným faktorom, ovplyvňujúcim tvorbu ceny a v neposlednom rade výšku ceny ponúkaných produktov podniku je geografický rozsah trhu. Faktory vplývajúce na geograficky orientovanú tvorbu cien. Najjednoduchšou metódou riešenia pokrytia rozdielnych prepravných nákladov je ich presunutie na kupujúceho - výhody pre výrobcu a pre zákazníkov. Cena absorbujúca prepravné náklady.