Vzdelávanie znalcov v ekonomických znaleckých odboroch v podmienkach Slovenskej republiky - Littvová, Veronika
Ekonomické znalectvo je súčasťou celkovej znaleckej činnosti. Predstavuje súhrnný názov, ktorý zahŕňa dva znalecké odbory. Ide o odbor Ekonómia a manažment a odbor Ekonomika a riadenie podnikov. Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky nad činnosťou znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vykonáva dozor. MS SR v rámci tohto dozoru poskytuje znalcom, tlmočníkom a prekladateľom vzdelávanie, overuje odbornú spôsobilosť a vykonáva dohľad nad ich činnosťou.