Vybrané aspekty duševného vlastníctva v podmienkach hospodárskej súťaže - Matušovič, Martin
Vymedzenie podmienok a subjektov hospodárskej súťaže, regulácia hospodárskej súťaže. Pojem duševné vlastníctvo. Podpora tvorby produktov duševného vlastníctva. Duševné vlastníctvo z hľadiska jeho podstaty môžeme charakterizovať, ako nástroj tvorby dominantného postavenia. Tento nástroj je dokonca podporovaný v záujme podpory vedy, inovácii a pokroku.