Finančné deriváty ako investičné nástoje finančného trhu (vybrané ekonomicko-právne charakteristiky) - Maruchnič, Ján
Historické dôvody vzniku finančných derivátov. Definícia derivátu. Klasifikácia derivátov. Nepodmienené deriváty. Forwardy vo finančnej teórii. Futures. Swap. Podmienené deriváty. Opcie. Základný právny rámec regulácie derivátov ako finančných nástrojov. Súkromnoprávny rozmer právnej regulácie. Právne riziká OTC derivátových operácií.