Teória hier v ekonómii - Mikušová, Nora, 1978-
Niektoré ekonomické situácie môžeme popísať modelmi maticových hier a riešiť ich jednoduchými procedúrami teórie hier. V maticových hrách, ktoré v predkladanej práci uvádzame, uvažujeme s hrami dvoch hráčov proti sebe, alebo jedného hráča proti prírode.