Filozof a vedec so srdcom umelca (k 100.výročiu úmrtia Williama Jamesa) - Višňovský, Emil
Zhodnocoavanie diela Williama Jamesa v troch oblastiach: filozofia a psychológia, moderná vedecká disciplína a teoretická religionistika. Životné poslanie, práca a skúsenosti W, Jamesa ako filozofa a vedca.