Od filozofie práva k politickej ekonómii: Marxovo myslenie v rokoch 1842 - 1844 - Halás, Marián
Vývoj Marxovej kritiky politickej ekonómie v rokoch 1842-1844. Kľúčové kategórie a úroveň príslušných disciplín, ktorým tieto kategórie zodpovedajú. Úvahy v rovine sociálnej a politickej filozofie. Analýzy Marxových publicistických článkov.