Nové prístupy ku kríze v podmienkach globalizácie - Chorváthová, Daniela
Kríza sa stáva príležitosťou na zavedenie inovácií, ktoré znížia jej negatívne dopady na podnik. Systematické a nepretržité inovácie sú kľúčovým faktorom konkurencieschopnosti podnikov v podmienkach globalizácie. Výsledkom inovácií, ako procesu tvorby a implementácie nápadov do praxe, je hodnota pre zákazníka, za ktorú je ochotný zaplatiť. Inovácie sú pre podnik zárukou dlhodobého úspechu a finančnej stability. Ďalší rast podnikov bude podmienený aj ich schopnosťou vytvárať nové možnosti rastu na báze inovácií.