Porovnanie krajín Európskej únie na základe vybraných indikátorov trvalo udržateľného rozvoja - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Jednoduché metódy viacrozmerného porovnávania. Stanovenie váh ukazovateľov. Metódy porovnávania. Metóda vzdialenosti od fiktívneho objektu. Porovnanie jednotlivých krajín súboru s fiktívnou krajinou, t. j. s krajinou, ktorá dosahuje vo všetkých ukazovateľoch najlepšie hodnoty. Poradie krajín EÚ určené metódou vzdialenosti od fiktívneho objektu.