Akciové trhy verzus dôchodkové systémy - Chovancová, Božena
Hektický vývoj akciových trhov v posledných dvoch desaťročiach a problematika efektívnosti dlhodobého finančného investovania, najmä v spojitosti s reformami dôchodkových systémov, ktoré sú závislé na vývoji kapitálových trhov. Komparácia výnosnosti na akciovom trhu a pri termínových vkladoch. Výnosnosť investície v 20 a 30-ročnom horizonte od roku 1970. Výnosnosť investície v 20 a 30-ročnom horizonte od roku 1980. Očakávania v horizonte do roku 2020.