Realitný trh v Slovenskej republike - quo vadis? - Kardoš, Peter
Finančná a hospodárska kríza zasiahla aj Slovensko, resp. naša krajina sa stala skôr obeťou jej sekundárnych dôsledkov. Slovenská ekonomika vbehla do krízového stavu ako rozbehnutá lokomotíva. Ani to však nepomohlo a globálne spomalenie ju nevyhnutne zasiahlo. Pokles odbytu na zahraničných trhoch a konzervatívnosť zahraničných bánk, ktoré ju veľmi rýchlo exportovali aj do svojich dcérskych pobočiek na Slovensku, urobili svoje. Pokiaľ ide o naplnenie realitného trhu, ten stále nie je saturovaný. Dopyt domácností po nehnuteľnostiach čiastočne klesol kvôli všeobecnej hystérii, čiastočne však pre znížené príjmy na domácnosť. Základné predpoklady oživenia realitného trhu.