Potreba kultúrnej inteligencie v zručnostiach vedúcich pracovníkov - Uriga, Ján
Manažérske prostredie podstupuje za niekoľko posledných rokov proces zmeny diktovaný pravidlami globalizácie. Ako sa dá s globalizáciou spolupracovať tak, aby sme zachovali jedinečnosť domáceho prostredia? Odpoveď nachádzame v konceptoch národnej a firemnej kultúry, ako aj v kultúrnej inteligencii ako nevyhnutnej zručnosti medzinárodných top manažérov.