Computer simulation of economic event - Dubovec, Juraj
Analógia medzi modelom a systémom trhovej ekonomiky. Bak-Tang-Wiesenfeldov fyzikálny model kopy piesku. Správanie prvkov na mikro úrovni a ich vyústenie do komplexného správania systému na makro úrovni. Trhová nestabilita.