Matematicko-štatistické modely nemocenského poistenia - Škrovánková, Petra, 1981-
Využívanie aktuárskej matematiky v oblasti nemocenského poistenia v mnohých európskych krajinách, kde je nemocenské poistenie v rámci zdravotného poistenia. Výpočet nemocenských dávok pomocou matematicko-štatistických modelov. Modely slúžiace na výpočet pravdepodobného priebehu škodovosti v danom poistnom druhu.