Analýza vzťahov medzi dvojicami výmenných kurzov - Chocholatá, Michaela, 1977-
Otestovanie existencie Grangerovej kauzality medzi výmennými kurzami národných mien krajín V4 voči euru a výmenným kurzom USD/EUR. Metodologické aspekty využitia Grangerovho testu kauzality. Charakteristika údajov použitých na analýzu. Testovanie existencie kointegrácie.