Moderné prístupy k diplomatickému remeslu - Peško, Marcel
Adaptácia tradičnej diplomacie na realitu globalizovaného sveta. Diplomat ako úradník a komunikátor. Zahraničná služba a venovanie sa domácej verejnej mienke. Diplomat ako lojálny patriot a Európan. Predpoklady na úlohu diplomata. Finančné zabezpečenie Ministerstva zahraničných vecí.