Konkurencieschopnosť firiem pod tlakom neustále rastúcej globalizácie - Piták, Jozef
Konkurencieschopnosť firiem v procese globalizácie. Na konkurencieschopnosť firiem pôsobí aj súčasná kríza, ktorá má rozdielny vplyv na ekonomiky sveta. Päť síl formujúcich konkurenciu v odvetví. Výskum a rozvoj ako základ zvyšovania konkurencieschopnosti. Je potrebné, aby Európska únia vytvárala jednotné podmienky pre firmy jednotlivých členských krajín na zabezpečenie konkurencieschopnosti domácich firiem v boji hlavne s neustále silnejúcou konkurenciou prichádzajúcou z Číny. Globalizácia je skutočnosť, ktorá sa nedá zastaviť. Dá sa na ňu len čo najlepšie pripraviť.