Celoživotné vzdelávanie a trh práce v parametroch konvergenčného scenára rastu - Habánik, Jozef
Súvislosti medzi štruktúrou slovenskej ekonomiky, vzdelávacím systémom a meniacim sa trhom práce. Problematika konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky. Lisabonská stratégia a prijatie samostatného zákona o celoživotnom vzdelávaní a financovaní celoživotného vzdelávania. Stratégia sociálno-ekonomicých otázok.