Prístupy ku klasifikácii nákladov - Šebej, Vladimír
Náklady predstavujú jednu z najsledovanejších ekonomických kategórií. Cieľom autorov bolo priniesť diferentný pohľad k nákladom, než aký je obvyklý v našom ekonomickom prostredí a načrtnúť určité kvalitatívne prínosy, ktoré so sebou tieto prístupy prinášajú. Anglo-americký prístup k nákladom. Klasifikácia nákladov podľa anglo-amerického princípu. Produktové náklady. Výkaz ziskov a strát v obchodnom podniku. Výkaz ziskov a strát vo výrobnom podniku. Klasifikácia produktových nákladov - priamy materiál, priama práca a spoločné náklady výroby. Variabilné a fixné náklady.