Finančné vzdelávanie v kontexte súčasných vzdelávacích trendov - Orbánová, Darina
Finančné vzdelávanie ako jedna oblasť ekonomického vzdelávania. Zvyšovanie informovanosti o produktoch finančného trhu a získanie vedomostí v riadení osobných financií. Nízka finančná gramotnosť na celom svete. V Slovenskej republike upravuje finančné vzdelávanie Národný štandard finančnej gramotnosti. Ciele finančnej gramotnosti občanov.