Austriacizmy v ekonomickej nemčine - Maier, Tomas, 1965-
Rozdiely medzi nemeckým a rakúskym variantom odbornej nemčiny na základe excerpcií z ekonomických a hospodárskych dvojjazyčných slovníkov. Pluricentrická koncepcia jazykov, definícia variantov a variet pluricentrického jazyka, termín austriacizmus, helvetizmus a teutonizmus, ktorých nejednoznačnosť ovplyvňuje spracovanie týchto špecifických lexém v prekladových, ale i výkladových slovníkoch nemčiny. Kvalitatívna a kvantitatívna analýza 165 vyexcerpovaných austriacizmov z bilingválnych slovníkov.