Analýza vplyvu vývoja reálnych výmenných kurzov významných svetových mien na vývoj reálnych výmenných kurzov mien krajín V4 - Chocholatá, Michaela, 1977-
Otestovanie platnosti zovšeobecnenej verzie parity kúpnej sily (GPPP - Generalized PPP). Teórie skúmajúce vývoj menového kurzu z dlhodobého hľadiska. Posúdenie platnosti PPP, vychádzajúc z testovania stacionarity reálneho výmenného kurzu. Využitie koncepcie kointegrácie pri analýze platnosti GPPP. Empirické výsledky a analýzy.