Ďalšie významné stretnutie experimentálnych ekonómov v strednej Európe - Péliová, Jana, 1976-
26. februára 2010 navštívil FNH Vysokej školy ekonomickej v Prahe prof. V. Smith. Slávnostne otvoril najväčšie experimentálne laboratórium v ČR a v rámci výročnej prednášky Liberálneho inštitútu, Praha predniesol v kongresovom centre Českej národnej banky prednášku na aktuálnu tému" Bubliny na hypotekárnych trhoch, ktoré zaplavili ekonomiku".