Perspektívy medzinárodnej spolupráce v oblasti tvorby učebných pomôcok - Strelková, Katarína
Zjednotenú Európu charakterizuje otvorený trh práce a špecifické požiadavky na absolventov vysokých škôl. Vznikla potreba zjednotiť požiadavky na vzdelávanie a umožniť získavanie dvojitých diplomov. Na túto skutočnosť zareagovala európska akademická obec Bolonským systémom vytvorením jednotného hodnotenia vedomostí. Vystúpila do popredia potreba medzinárodnej spolupráce autorov učebných pomôcok, ktoré budú vyhovovať jednotným požiadavkám na vedomosti a hodnotenie absolventov vysokých škôl. Prednosti medzinárodnej spolupráce v oblasti tvorby učebných pomôcok.