Problémy interkultúrnej komunikácie a stratégie na ich prekonávanie - Helmová, Milena, 1954-
Štyri rôzne úrovne, na ktorých môžu vznikať problémy interkultúrnej komunikácie: úroveň jazykovej kompetencie, obsahová úroveň, vzťahová úroveň a úroveň neverbálnej komunikácie. Škála základných stratégií na prekonanie problémov interkultúrnej komunikácie a ich charakteristika.