Political and economical premises of European energy integration - Ruban, Andryi
Teoretické predpoklady energetickej integrácie. Energetické aliancie - podstata, organizačný mechanizmus a typy. Budovanie energetických aliancií v Európe. Euroázijská a európska energia. Energetické konflikty - retrospektíva. Energetická bezpečnosť v Euroázii. Politické faktory energetickej integrácie v Európe.