Sociálny štát a Európska Stratégia 2020 - Stanek, Vojtech
Sociálne modely a sociálna politika v priestore Európy. Prispôsobenie sa novým podmienkam a výzvam. Globálna ekonomická kríza a stratégia Európa 2020. Sociálne trhové hospodárstvo a rozvoj inkluzívneho a ekologického spoločenstva. Príčiny rozdielov v jednotlivých režimoch sociálnych štátov v EÚ.