Úzke miesta stratégie EÚ pre budúce desaťročie - Fifeková, Elena
Stratégia EÚ pre budúce desaťročie (Európa 2020) predstavuje stratégiu poznatkovo založenej spoločnosti a ekonomiky so všetkými atribútmi trvalo udržateľného rozvoja. Obnova ekonomického rastu vzájomnej previazanosti ekonomických, sociálnych a environmentálnych stránok rozvoja. Adaptácia EÚ na globálne výzvy, rastúcu konkurenciu, ekologické a sociálne zmeny.