Ekonomický rast a sociálno-ekonomický vývoj v Stiglitzovej-Senovej správe a nové úlohy štatistiky - Kabát, Ladislav
Hrubý domáci produkt v ekonomickej teórii a praxi. Kritické pripomienky na adresu širokospektrálneho používania HDP na obyvateľa. HDP a doplnkové nástroje hodnotenia ekonomického rastu. Nové podnety pre meranie výsledkov ekonomického rastu a sociálneho rozvoja. Pokusy o nové ukazovatele merania ekonomického rastu, sociálneho rozvoja a stavu životného prostredia.