Význam ľudského kapitálu pre budúcnosť Európskej únie - Polonyová, Simona, 1985-
Ľudský kapitál ako najdôležitejší zdroj dosahovania vysokej úrovne udržateľného rastu, produktivity práce a konkurencieschopnosti. Význam ľudského kapitálu v podmienkach EÚ. Európska stratégia a najdôležitejšie výzvy do budúcnosti. Proces rozvoja a podpory ľudského kapitálu. Súčasné prístupy k vzdelávacej politike v podmienkach EÚ.