Podnikatelia a daň z nehnuteľností - Bubeníková, Irena
Podľa zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v z. n. p. sa majetok fyzických a právnických osôb, ktorý sa nachádza na území Slovenskej republiky, zdaňuje daňou z nehnuteľností. Daň z nehnuteľností sa skladá z troch zložiek, ktorými sú daň z pozemkov, daň zo stavieb a daň z bytov. Otázky vzniku daňovej povinnosti, kto je správcom dane, aký majetok podlieha dani, termíny podania daňových priznaní a splatnosti daní . Ilustračné príklady.