Všeobecný vymeriavací základ a platenie poistného na sociálne poistenie - Ruppová, Nataša
Suma všeobecného vymeriavacieho základu za kalendárny rok 2009 je 8 934 € a je ustanovená opatrením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 164/2010 Z. z., ktoré nadobudlo účinnosť 30. apríla 2010. V dôsledku zmeny všeobecného vymeriavacieho základu sa mení najvyšší vymeriavací základ ustanovený zákonom o sociálnom poistení, z ktorého platia fyzické a právnické osoby poistné na sociálne poistenie a príspevky na starobné dôchodkové sporenie