Podnikatelské prostředí v České republice - brzda obnovy republiky po krizi - Kislingerová, Eva
Zhrnutie najproblematickejších atribútov podnikateľského prostredia v Česku, ku ktorým patrí výška daní, neustále zmeny daňového systému a neprehľadnosť daňového práva, vysoké administratívne a finančné zaťaženie práce, nedostupnosť verejných zákaziek vinou korupcie a ďalšie. Rozhodujúcim momentom, ktorý podnikatelia cítia ako brzdu rozvoje ekonomiky je nízka kvalita regulácie a zároveň jej vysoké náklady prenášané v nemalej časti na podnikateľskú verejnosť.