Účtovanie dlhodobého hmotného majetku odpisovaného - Urbanová, Terézia
V zmysle opatrenia Ministerstva financií SR z 8. augusta 2007 č. MF/16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v z.n.p., konkrétne ustanovenia par. 21 Zásady pre členenie dlhodobého majetku a jeho účtovanie sa ako dlhodobý hmotný majetok účtujú: pozemky, stavby a nebytové priestory, umelecké diela, zbierky, predmety z drahých kovov...