Čo nám prináša Lisabonská zmluva? - Kalesná, Katarína
Prínos Lisabonskej zmluvy. Zmluva o Euroatome. Listina základných práv EÚ a jej problémy. Ústavnoprávne aspekty, polemika o suverenite, koncepciách a ich deľbe. Deľba kompetencií v EÚ. Princíp predností. Jednostranné vystúpenie z EÚ. Inštitucionálne otázky. Právo EÚ a ciele EÚ. Charakter práva EÚ po prijatí Lisabonskej zmluvy. Legislatívny proces. Pramene práva. Perspektívy EÚ.