Charakteristika Európskej únie v kontexte Lisabonskej zmluvy - Nováčková, Daniela
Vznik Európskej únie. Právna subjektivita Európskej únie. Ciele EÚ. Symboly EÚ. Fungovanie EÚ. Výlučná právomoc EÚ. Inštitucionálny systém EÚ. Členstvo v EÚ. Výsady a imunity.