K některým rysům družstva jako právní formy podnikání a združování ekonomických subjektů - Novotný, Jiří
Súčasná situácia a identifikácia hlavných tendencií prejavujúca sa v českých družstvách. Výskum ekonomických aspektov činnosti družstva, skúmanie úlohy jeho členov a sociálnych aspektov pôsobnosti v podmienkach hospodárskej depresie. Výsledky dotazníkového výskumu. Výsledky komparačnej analýzy základných charakteristík družstiev.