Energie ako zdroj pohybu a výnosov v sektore ropy je investované množstvo peňazí, špekulanti sa obávajú regulácie - Vejmelka, Pavol
Energia ako strategická surovina. Základná surovina priemyslu, ropa. Zásoby a ťažba ropy. Finančný trh a kapitálové nároky z ceny ropy. Komodity medzinárodného obchodu. Špekulanti a subjekty, ktoré deformujú trh. Alternatívne zdroje energií. Regulácia sektora energií.