Zákon o spotrebiteľskom úvere s komentárom - Kubincová, Soňa
Zákon č. 129/2010 Z,.z. o spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov a o zmene a doplnení niektorých zákonov je transpozíciou smernice Európskeho parlamentu a Rady 2008/48/ ES ES z 23. apríla o zmluvách o spotrebiteľskom úvere a o zrušení smernice Rady 87/102/EHS do slovenského právneho poriadku. Uplatňovaním tejto novej úpravy bude slovenský úverový trh zosúladený v rámci vnútorného trhu Spoločenstva.