V súboji o GPS ide do tuhého - Pressburg, Adrian Peter
Súperi americkej navigačnej sústavy GPS (Global positioning system) - Európska únia, Čína a India. Budovanie navigačnej sústavy Glonass v Rusku. Nový trend - integrácia nevojenských funkcií a služieb navigačných systémov Glonass, GPS, európskeho Galilea, čínskeho Beidou-2 a indického IRNSS.