Zadlužení, jaké svět neviděl - Polanský, Igor
Do akej miery je zadlženie škodlivé a aká výška zadlženia je ešte prijateľná. Dopad zadlženia. Súčasná výška štátnych dlhov jednotlivých krajín sveta nemá v čase mieru obdobu. Aký to bude mať dopad na ekonomiku, nie je možné odhadnúť. Výhľad narastajúceho deficitu oslabí niele rozvinuté krajiny, ale môže mať veľmi negatívne následky aj pre rozvojové krajiny. Jednou z možností, ako znížiť zadlženosť štátov, je pomocou inflácie. Neinflačné stratégie. Reforma verejných financií.