Pragmatizmus v biznise - Burák, Emil
Pragmatizmus ako smer súčasnej filozofie, vznikol v USA koncom 19.storočia. Zákon minimaxu (t.j.maximum výnosov pri minime nákladov). Základné brzdy dneška vo výkone človeka. Ekológia a nutnosť návratu k prírode. Racionalita a primeraná striedmosť. Rozumné chápanie blahobytu.