Bezpečnsoť pri práci a ergonómia - Šukalová, Viera
Ergonómia je vedecký odbor, ktorý komplexne a systémovo rieši vzťah človek - technika - prostredie s cieľom optimalizovať psychicko-fyzickú záťaž človeka a zaistiť rozvoj jeho osobnosti pri maximálnej efektivite jeho činnosti. Kritériá ergonomického hodnotenia. Ergonomické riešenie pracoviska.