Vývoj kombinované přepravy - Cempírek, Václav
Príčiny zníženia výkonov kombinovanej dopravy za rok 2009. Spojenie cestnej a železničnej dopravy a ekologické prínosy. Férová dopravná súťaž a podpora štátov. Najrozšírenejšia forma kombinovanej dopravy - preprava výmenných nadstavieb, kontejnerov a prekladateľných návesov - tzv. nedoprevádzaná kombinovaná doprava (bez doprovodu). Doprevádzaná preprava (s doprovodom) - pohodlná forma kombinovanej dopravy. Kombinovaná doprava v Českej republike.