"Kompetencia" a "Kompetentnosť" v súčasnej pedagogickej praxi neexistuje jednoznačná definícia - Krajňáková, Emília
Kompetencie ako nástroj manažmentu pre praktickú činnosť v organizácii. Základné pojmy o výchove a vzdelávaní a pojem kompetencia v školstve. Rozličné úrovne kompetencií. Transformácia vedomostí a znalostí do kompetencií. Profesionálno-osobnostné kompetencie učiteľov. Efektívne uskutočňovanie profesionálnej činnosti.