Konštrukcia matice požiadaviek zákazníkov v plánovacej časti projektov vývoja - Hudák, Matej, 1984-
Príspevok predstavuje konštrukciu matice požiadaviek zákazníkov v plánovacej časti projektov vývoja. Ide o domček kvality využívaný v metóde QFD. Autor poukazaje na hlavné problémy jeho konštrukcie. Domček kvality je subjektívna metóda, ktorá transformuje požiadavky zákazníka do technických parametrov produktu. Konštrukciou domčeku kvality zistíme najdôležitejšie väzby, ktoré majú vplyv na požiadavky zákazníka a tým pádom aj na jeho spokojnosť s produktom. Cieľom QFD je predvídať zlyhania a predchádzať závažným chybám produktu, pretože chyby odhalené až vo fáze produkcie je (nielen z hľadiska nákladov) náročnejšie odstrániť.