Odhad vlastností základného súboru - Bosáková, Lucia
Príspevok je zameraný práve na inferenčnú štatistiku a najmä na nástroje pre odhad vlastností základného súboru, na základe analýzy vzoriek z tohto súboru. Prvá časť definuje pojmy týkajúce sa odhadovania a poskytuje akési poradenstvo pri výbere najvhodnejšieho nástroja. Ďalšie časti poskytujú metódy pre odhad parametrov skupiny náhodných premenných, ktoré bežne vznikajú v oblasti vývoja produktov.