Vyšší náhrada při nevyplacení mzdy - Jouza, Ladislav
Obmedzovanie produkcie a znižovanie výroby sú sprievodnými javmi súčasných hospodárskych ťažkostí. Horšia situácia pre zamestnancov nastáva, keď zamestnávateľ nemôže vyplatiť za vykonanú prácu mzdu. Pomocou môže byť zákon č. 118/2000 Sb. o ochrane zamestnancov pri platobnej neschopnosti zamestnávateľa.