Personalistika v hotelových prevádzkach - Hrabec, Martin
Personalistika ako jedna z najdôležitejších súčastí riadenia firmy. Hlavné aktivity personálneho oddelenia. Základné problémy brániace úspešnému zavádzaniu a fungovaniu personálnej politiky v hotelovej prevádzke. Zodpovednosť a kompetencie tých, ktorí sa podieľajú na realizácii personálnych procesov. Vysoká fluktuácia zamestnancov. Zloženie pracovných tímov. Najčastejšie využívaný personalistický nástroj - školenia zamestnancov.