Behaviour of subjects in risk markets - Šrédl, Karel
Chovanie spotrebiteľa popisuje predovšetkým neoklasická teória v rámci svojich kardinalistických a ordinalistických modelov, ktoré predpokladajú metodologický individualizmus, koncept racionality, rovnováhu a dokonalú informovanosť spotrebiteľa. Podobne sa rozhoduje aj spotrebiteľ na trhu finančných aktív. Spotrebiteľ sa tiež môže rozhodovať v podmienkach rizika a neistoty.